Årets julklapp är mer tid

Vem har inte någon gång önskat att det fanns fler timmar på dygnet? Att få mer tid, till det mesta, är något många kan relatera till. Hos en familj där någon drabbats av cancer står en sak högst på önskelistan: mer tid, tillsammans.

För femte året i rad har IK Stockholm, tillsammans med Cancerfonden, tagit fram årets viktigaste julkampanj.

Jessica Skarpsvärd, 37 år, lever med en ovanlig form av äggstockscancer där prognosen inte är positiv. Årets julkampanj tar avstamp i Jessicas egen önskan; ”Det enda jag vill är att få lite mer tid. Bara lite till.” Men även i det gamla ordspråket ”Den friske har många önskningar. Den sjuke bara en”. Julen är önskningarnas högtid. För Jessica var även förra året en fråga om sista julen eller inte. Tack vare Cancerfondens forskningsarbete är Jessica, och många fler, fortfarande med oss och får fira en jul till, med sin familj.

Förhoppningen är att fler och nya givare ska kunna relatera till önskan om mer tid. Att via en julgåva eller jullott bokstavligen ger någon mer tid tillsammans med sina närmsta. Tack vare att det stöttar den livsviktiga cancerforskningen.

Kampanjen går ut som DR, som annonser i både print och sociala medier samt via TV4.