Arbete är fortfarande en plats vi går till

När jag skriver det här sitter jag på Johan och Nyström At Work. Det är ett sådant där café där det är helt ok att slå sig ner och jobba. Miljön är lugn och harmonisk och inte alls så där stökig som den kan vara på caféer som trendar. Helt ärligt så har jag inte koll på om just JN@Work är trendigt, men att det ligger i tiden är det ingen tvekan om. Idag har vi förutsättningarna att jobba på distans; datorn, plattan, mobilen, wifi, molnet, Slack, Dropbox och så vidare.

IMG_3106Nu sitter jag på ett café där jag för en liten peng kan sitta flera timmar och dessutom få tillgång till wifi, kaffe och utskriftsmöjligheter. Allt man behöver för att vara produktiv en hel dag. I alla fall om man som jag och mina kollegor jobbar som konsulter och har lyxen att kunna jobba var vi vill. Går jag till mig själv är jag ganska dålig på att utnyttja den möjligheten. Just idag har vi dessutom hyrt ett av konferensrummen på caféet för en filminspelning. Vi har filmat och intervjuar en expert som går under namnet ”Robot Anna” och vi pratar om digitaliseringens möjligheter, men också hot.

Arbete oavsett tid och plats, att jobba på distans, var en av digitaliseringens tidiga effekter. I alla fall som idé, eller trend. Men som med många trender förblir de länge bara idéer. Vi ser att möjligheten med distansarbete inte på långa vägar slagit igenom. Högre bredbandshastigheter, fiber och andra tekniska förutsättningar finns. Sverige är ett av världens mest digitaliserade länder. Så vad är problemet? Vi har mycket att vinna på att kunna välja var och när vi jobbar. Ett av hindren är helt klart vi själva. Trots att digitaliseringen snabbt ändrat flera av våra beteenden har vi svårt att anamma tanken om att arbete är något vi gör, inte en plats vi går till. Hur mycket vi än älskar idén. Det är trots allt lite sinnebilden av att få bestämma över sin egen tid.

För många människor handlar det om känslan av kontroll. Och jag tror inte det bara handlar om chefer. Men då vi ändå är inne på det spåret handlar det också om att fler, framförallt företag och ledningar, måste på riktigt börja se fördelarna med att kunna jobba på distans. I takt med det kommer vi också se fler tjänster och nya arbetstillfällen växa fram. Digitaliseringen är förändring och vi har alla en inneboende rädsla för förändring. Det är naturligt att känna rädsla, men det är genom att utmana sig själv och sin omgivning som de riktigt bra idéerna föds. Så utmana dig själv och dina kollegors farhågor kring distansarbete och stanna hemma någon dag eller två i nästa vecka.

Vid tangentbordet: Pernilla Ihse, Account Director/beteendevetare och ekonom, IK Stockholm