IDÉN BAKOM DIGITAL TRANS­FORMATION

Låt oss försöka beskriva hur man genomför en lite mer komplicerad reklamidé så enkelt vi kan: Den nya utbildningen på KTH Executive School – Digital Transformation är en idé som vi på IK Stockholm utvecklade för vår uppdragsgivare TDC med syfte att hjälpa deras kunder att bli bättre rustade i digitaliseringen.

Efter ett större strategiarbete och en undersökning om hur svenska företag och organisationer tar it-beslut jobbade vi oss fram till insikten att it-chefen och alla andra ledande beslutsfattare behöver tillgång till en världsledande utbildning i ämnet. Om digitaliseringens utmaningar, nya strukturer vid teknikskiften, vad som händer med befintliga affärsmodeller, beslutsfattande och hur man närmar sig en eventuell digital transformation. Vi kontaktade KTH Executive School med en förfrågan att utveckla en sådan utbildning.

Namnet ”Digital transformation” tog vi fram redan på hösten 2014 då idén föddes. Det är vi glada för, eftersom intresset för ämnet är så hett idag. IK Stockholm och KTH Executive School har haft ett givande samarbete som sträcker sig över många år eftersom vi båda tror mycket på att arbeta utanför den egna affärslogikens väggar. Vi menar att det ger oss båda stora möjligheter att möta utmaningar och hitta på roliga saker på ett bättre sätt. Det första kurstillfället som gick av stapeln i mars 2016 fylldes fort och nya tillfällen är bokade hösten 2016. Roligast för oss på IK är dock att vi genom en reklamidé lyckats skapa en helt ny affär för KTH Executive School. Och ytterligare öka kännedomen och anseendet för TDC Sverige.

Besök KTH Executive School för att läsa mer om utbildningen.

Tags: