Ideella organisa­tioner

IK Stockholm har sedan första dagen haft som uttalad strategi att en del av vår kundmix skall utgöras av rikstäckande eller internationella ideella organisationer vars verksamheter är angelägna och opinionsbildande. Idag jobbar vi med UN Women och Cancerfonden, men vi har tidigare varit anlitade av organisationer som BRIS, Amnesty, Unizon med flera.

IK Stockholm var huvudbyrå för Amnesty Sverige i 15 år, fram till 2017. Vi ansvarade för en stor del av deras kommunikation – allt ifrån stora rikstäckande kampanjer och aktivistmaterial till medlems-, rekryterings- och insamlingsbearbetning. Vi ökade antalet medlemmar från ca 30 000 till fler än 100 000 och insamlingsresultaten förbättrades avsevärt både i kampanjer och gåvor från medlemmar och ickemedlemmar. Vi har blivit mångfalt belönade för våra kampanjer, bland annat med guldlådan, årets art director, månadens kampanj mm.

Kontakta oss om du vill ha mer detaljerad information om vad vi gjort för ideella organisationer, eller om du vill veta mer om hur vi jobbar.

Amnestyklockan

Cancerfonden – Alla drabbas

Amnesty – Öppna ögonen