En kampanj om samarbete

Att kunna jobba på distans, oavsett tid och rum börjar bli något av en självklarhet. Sen är vi kanske inte så duktiga på det som vi tänker att vi ska vara. Men att ny teknik förändrat vårt beteende och att vi formar tekniken är kommunikationslösningar som Skype, Slack, Messenger, Whatsapp, med flera bra exempel på. Teknik och verktyg som underlättar kommunikation och samarbete.

tdc_skype_for_businessUnder hösten 2016 har vi fått jobba med ytterligare en kampanj på uppdrag av både TDC och Microsoft. Erbjudandet var Skype for Business från TDC – för en mer komplett kommunikationslösning. Microsoft står för Skype och TDC för integration av befintliga system och telefoni. Målgruppen var beslutsfattare på stora konsultföretag och större kommuner runt om i Sverige. I första hand befintliga TDC-kunder, men som ännu inte börjat använda Skype for Business.

Vi valde att fokusera på nyttan med Skype som nämligen är samarbetet, istället för att prata produktfördelar och annan tekniklingo. Efter lite research kom vi fram till att kommunikationsverktyg som Skype hjälper till att avdramatisera formella relationer. Och forskning säger att hemligheten bakom framgångsrika team, eller projekt, är möjligheten till informella kontakter. Möten vid kaffemaskinen, snabba meddelanden på chatten och skämtsamma gliringar under mötena. Därför är Skype for Business ett bra verktyg om man vill bygga framgångsrika team, även på distans.

Budgeten var begränsad, men det fick bli en film som kunde ligga på kampanjsidan, TDC:s Youtube-sida, användas som en liten ice breaker i säljarnas presentationer och på mässor. Filmen och ett antal inlägg om samarbete och hemligheten bakom framgångsrika team spreds sedan med hjälp av sociala media och via direkt kontakt med TDC:s kunder.

Tags: