En lite annorlunda mobilkampanj

Det här inlägget skulle kunna gå under kampanjer vi minns eftersom det snart är ett år sedan vi gjorde denna. Alltså vintern 2015 och början av 2016. Men vi har helt enkelt glömt att berätta om den här. Kort och gott är det en lanseringskampanj för mobiltelefonen Lumia 950 med W10 som vi fick äran att göra på uppdrag av TDC och Microsoft.

Avsändaren var TDC. Målgruppen var it- och telefoniansvariga på företag med 150 anställda och uppåt. Målsättningen var att få in både förhandsbokningar och öka intresset för Windowsprodukter över lag. Ett av kraven var också att inte tappa tråden till den varumärkesstrategi som TDC har – eller hade – och som vi jobbat intensivt med under flera års tid.

Istället för att tjata om produktfördelar eller köra mobilen-priset, erbjöd vi målgruppen att testa. Vi utlyste en tävling där vi ställde ganska höga krav och motprestationer. Vi ville nämligen få några av Sveriges främst it-chefer/experter att vara med. Av drygt 1 000 ansökningar valde vi ut 9 personer som under en månads tid fick testa Lumia 950 och dokumentera sin användning av telefon. Det blev en film på ca 5 minuter.

Filmen publicerades i TDC:s Youtube-kanal, på kampanjsajten och vi körde ganska nischad displayannonsering i sociala media och branschmedia. Bland annat så styrde vi visningar mot användare som surfade in på valda sajter och som hade W10 och/eller en äldre Windowstelefon.

Resultat: TDC har aldrig tidigare haft så många förhandsbokningar av en telefon som de hade i samband med kampanjen.