En annorlunda mobil­kampanj

I början av 2016 fick i i uppdrag av TDC och Microsoft att göra en lanseringskampanj för mobiltelefonen Lumia 950 med W10.

Avsändaren var TDC. Målgruppen var it- och telefoniansvariga på företag med 150 anställda och uppåt. Målsättningen var att få in både förhandsbokningar och öka intresset för Windowsprodukter över lag. Ett av kraven var också att inte tappa tråden till den varumärkesstrategi som TDC hade – och som vi jobbat intensivt med under flera års tid.

Istället för att tjata om produktfördelar eller köra mobilen-priset, erbjöd vi målgruppen att testa. Vi utlyste en tävling där vi ställde ganska höga krav och motprestationer. Vi ville nämligen få några av Sveriges främst it-chefer/experter att vara med. Av drygt 1 000 ansökningar valde vi ut 9 personer som under en månads tid fick testa Lumia 950 och dokumentera sin användning av telefon. Det blev en film på ca 5 minuter.

Filmen publicerades i TDC:s Youtube-kanal, på kampanjsajten och nischad displayannonsering i sociala media och branschmedia. Bland annat så styrde vi visningar mot användare som surfade in på valda sajter och som hade W10 och/eller en äldre Windowstelefon.

TDC har aldrig tidigare haft så många förhandsbokningar av en telefon som de hade i samband med kampanjen.

 

Tags: