Design och lansering av Kungens öl

IK Stockholm har för S:t Eriks Bryggeri designat och namngivit en speciallager som en hyllning till Söder och en av dess största hjältar. Arbetet med ölen har inkluderat allt ifrån namn, etikettens utformning och lanseringskampanjen i sociala medier, till strategisk rådgivning och manusarbete för redaktionellt innehåll i olika kanaler.

Namnet och designen på etiketten går i grönt, vitt och guld för att åberopa de associationer som finns kring Kennedy, den flörtar med epitetet “Kung Kenka” och för tankarna till det nummer han bar under majoriteten av sin tid i Hammarby och som är en del av Kennedys signatur. Lanseringen av ett hyllnings-öl låg också rätt i tiden, dels med tanke på det som hände mot Göteborg under en av hans sista matcher, men också den koppling som finns till Hammarby och läktarkulturen. Ölen är tänkt att fungera både på egen hand och till vanlig husmanskost. Så som det anstår en öl av och från Södermalm. En ofiltrerad öl med både kraft och känsla.

Att som byrå få jobba med en så kvalitativ produkt tillsammans med en så fantastisk person som Kennedy Bakircioglu, som varit involverad både i designarbetet och tyckt till om ölets smakprofil, har varit både givande och roligt. Alla som jobbat i projektet har enorm respekt för Kennedy så det har verkligen varit en ynnest att få jobba fram både produktnamn och design tillsammans med honom.

Från och med att ölen gick att beställa via systembolaget så tog det ett par timmar innan den var helt slutsåld. Det anser vi vara det bästa betyg en lansering kan få.

Produktbild: Fotograf Johan Gustafsson (G40studio)

Tags: