Den svåra andra säsongen


Hur skapar man engagemang, intresse och förståelse för att man vill ha alla med på något som kanske inte blir av? Särskilt efter att precis ha förlorat en säsong.

Inför året säsongskortskampanj för Hammarby Fotboll fanns det alltså mer frågetecken än raka besked, mer frustration än entusiasm, och samma osäkerhet som plågat oss under hela förra säsongen. Blir det nått? Hur mycket blir det? När blir det då?

Samtidigt finns den obotliga längtan efter fotbollen ändå kvar. Både från supportrarna och ifrån klubben. Fotbollen är ju inte den samma utan dess läktarkultur, sånger och gemenskap.

Lösningen blev därför helt enkelt säga det vi alla känner. Vi vet inte hur det blir. Vi vet bara hur mycket det betyder att få ha er där, hur mycket vi behöver ert stöd och hur mycket vi vill dela det med er! Samtidigt som vi självklart också kommunicerade ut hur hårt klubben arbetar för att det faktiskt ska kunna bli verklighet.

Kampanjen omfattade tre filmer (grillen, baren, toakön), en kampanjsite, SoMe-annonsering, nyhetsbrev, brevutskick och kommunikation i Hammarbys egna kanaler.